virkastickasy -

Restvärme, Värma varandra, Värma en liten

De här tre böckerna fick jag köpa till rabatterat pris så då slog jag till på dem. Det finns en hel del enkla och fina mönster, både stickade och virkade, i dem. Jag har inte provat något än men det blir så småningom. Det är även berättelser i böckerna, t.ex. om Stickhjälpen och liknande.Nytt

Lite mera nytt jag har fyndat på tradera, ja förutom det på bild nr 2 som jag beställde från Tiinas garn, var 30% rabatt så då "måste" man ju bara... Nu måste jag verkligen försöka skärpa mig med detta, har inte råd med en massa garn som fattig student, och dessutom har jag ju masssoooor redan! Men det är inte så lätt alltid... eller vad säger ni...Vinn garn hos Snögumman

Jag tävlar om detta härliga garn hos Snögumman. Tävla här du med, pågår till 6 aug kl. 9.00.


Bondgårdsdjur i korsstygn

Det här häftet med broderade bondgårdsdjur budade jag hem på tradera, det är jättemånga fina mönster i det, man vill börja nu men det vill man ju med i stort sett allt. :)


Vinn garn hos Disas hantverk

Jag är med och tävlar om flera olika paket garn hos Disas hantverk. Tävla här du också, avslutas 31 juli.


Stickad halsduk

Nu är den klar sedan ett tag, min första färdiga stickade halsduk, och ja mitt första färdiga stickade alster överhuvudtaget faktiskt. Den är stickad med mosstickning i Tanja 100 % akryl, inget skönt garn att sticka med men billigt garn att öva på (tyvärr har jag köpt flera nystan av olika färger innan man kom på att det finns garn i olika material, haha).

Jag kom på när jag avmaskade den att man kanske kunde prova med en virkkrok och det gick ju superbra jämfört med att sticka avmaskningen. Är det vanligt att man gör så?Utlottning hos Wildvittran

Jag tävlar hos Wildvittran om nedanstående garner. Tävlingen finns här och avslutas 27/7.


Fler pulsvärmare

Här är ett par pulsvärmare till som jag har gjort nyligen, de är i en mindre storlek så de passar inte mig som de andra jag gjort. Men jag hade inte tänkt behålla alla själv heller. Men härlig färg, eller hur? Svarta fårets raggsocksgarn är de gjorda i.


300 classic blocks for crochet projects

Den här boken har jag haft ett tag men har glömt att blogga om den. Det är väl en okej bok men många mönster är inget för mig, några finns såklart men det kunde ha varit fler i min smak. Jag har 2 av hennes andra böcker och de tycker jag är bättre. Någon mer som har den? Åsikter?


Mera garn på rea

Jag svängde även förbi den lokala garnaffären och där hittade jag M&K Eco TwinUll till halva priset, tror det är samma som jag köpte under marknaden. Även i denna affär följde ett nystan som inte var på rea med mig, som ni ser. Så underbar färg på det här raggsocksgarnet!


Vinn garn och bok

Jag tävlar hos milly & molly om ett paket med garn, bok och godis. Tävla här du också! Avslutas 31/7.

Hos milly & molly finns även en garn- och bokklubb.


Vinn garn till bakelse

Jag tävlar hos Skapligt enkelt om garn till att virka en bakelse. Tävla här du med! Avslutas 24/7.


Garnrea

Drops har ju rea på några av sina sommargarner nu i juli månad, och jag tänkte köpa på mig lite. Dock fanns inte så många färger kvar i "min" affär så det blev bara 3 nystan Muskat för 22 kr/styck (30% rabatt). Sedan följde visst några andra nystan med mig hem också, som inte alls var på rea: 100 g Svarta fårets raggsocksgarn och 3 nystan Tilda multi.


Tävla om virkpaket

Jag är med och tävlar om ett virkpaket med garn och lite annat hos Super Cute Designs. Tävla här du också! Tävlingen pågår till 7 aug kl. 21.00.Lila pulsvärmare

Ja det blev några fler pulsvärmare än de blåa jag började med. Här är ett par av dem, lilamelerade i Svarta fårets raggsocksgarn (70% ull, 30% polyamid).


Påsktavlan hittills

Såhär ser min påsktavla ut hittills. Delen med kycklingarna är klar men sedan kommer en massa påskliljor och videkissar ovanför också så det är en bit kvar. Tänk om korsstygn kunde gå liiiite snabbare... :)


Den bruna halsduken

Den har varit klar ett tag nu, var inte så mycket kvar att virka på den men den hade blivit liggande, ett UFO som man säger. Nu är den dock äntligen ett FO. :)


400 knitting stitches

Nu har min bok kommit, för några dar sen. Har kikat igenom den och den verkar vara en jättebra inspirationskälla. Jag kan ju inte så mycket om stickning men vad jag kan se så kan jag rekommendera alla intresserade att köpa den. Inte så dyr heller, 130 kr bara. :)


Handledsvärmarna är klara

Yes, de blåa handledsvärmarna är klara, och jag fick mersmak så jag har även gjort några till men de kommer upp lite senare. Alla är gjorda i sockgarn. Dessa i Falkgarns Sport.


Handledsvärmare

Jag började med ett nytt projekt igår, handledsvärmare, eller kanske pulsvärmare låter lite mer modernt? :)


Det bidde ingenting

Jag började med 3 olika projekt igår/idag som jag repade upp igen för att jag inte blev nöjd, blev även irriterad på att jag inte hade något fint/bra garn att göra något av (nej jag har ju bara 2 stora och 3 mellanstora plastlådor, haha, men vad jag tänkte på var att jag inte har några större kvantiteter av varje - ska försöka välja ut ett mönster/idé först och sedan köpa garn hädanefter, det brukar ofta bli några nystan här och några där - och att jag inte har så mycket färgglatt garn).

Iallafall. Inget ont som inte har nåt gott med sig (och irritationen över "garnbristen" har lagt sig också), jag tog tag i ett ufo jag hade liggande hos mamma, en virkad brunmelerad halsduk som påbörjades för flera månader sen.Lite mera garn

Ja det kan väl aldrig skada? :) Det på nedersta bilden budade jag in på tradera, nåt kul kan det väl alltid bli av det. Och det på översta köpte jag för att det var så tjusig lila färg. :)


Garntävling hos Sannes småsaker

Jag tävlar hos Sannes småsaker om 3 olika paket med garn. Pågår t.o.m. 31 juli. Tävla här du med!