virkastickasy -

Crochet Inspiration

Detta är den 3:e och sista boken jag fick hem av de jag beställde senast. Här finns också många fina mönster. Nu har jag mönster så det räcker till jag är ungefär 300 år gammal, haha! :)

Har ni många virk/stickmönster? :)


Crochet Stitch Designs

Ännu en bok jag fick hem förra tisdagen... :)

I denna finns såå många sorters virkmönster. Ett minus för tråkiga bilder bara, alla mönster är virkade i beige garn och fotade mot en mörk bakgrund, så det kunde varit bättre men jag tror nog att själva mönstren är bra, och det är ju huvudsaken! :)

Har ni den?Bebisfilten är klar!

Ja i måndags kväll blev jag klar med hopvirkandet av bebisfilten. Nu är frågan vilken kant jag ska virka på den? Eller ska det ens vara en kant? Vad tycker ni? :)


200 crochet blocks

Den här boken har jag kikat på länge och så gjorde jag slag i saken och beställde den för ett tag sen och fick hem den i tisdags förra veckan. Färgglada och roliga mönster! :)


Virkad halsduk i Falkgarns Sport

Den här började jag på idag, det går snabbt eftersom det är lite grövre garn. Mönstret kommer från en virkbok jag köpt på tradera. Jag blev lite ånger på mönstret för det syns inte så bra när det är melerat garn, men nu när jag kommit en bit så kommer jag göra färdigt den. Kom på att jag kanske skulle ha gjort den med korsade dubbelstolpar istället. Men, det får bli ett annat projekt!

 Halv bebisfilt

Såhär såg min filt ut igår kväll när jag kommit halvvägs med hopsyningen av den.


Utlottning av Drops Delight och Drops Lin

Jag är med och tävlar hos Bland nystan och papper om Drops garner.
Var med och tävlar här du också! T.o.m. 18/1.


Allt om handarbetes stickmagasin

Denna tidning köpte jag för första gången i lördags. Dock fick jag ett nummer som var från november (?) men det spelar ju inte mig någon roll eftersom jag inte köpt den tidigare.

Nu är ju jag väldigt dålig på att sticka men nån gång kommer jag väl bli bättre, kanske. Mönster kan man ju aldrig få för många i vilket fall.

Vad tycker ni om denna tidning?


Ugglor i långstygn

Denna har min mormor sytt i långstygn. Det verkar inte som att det är så "modernt" med långstygn längre, eller vad säger ni? Det finns ju inte alls många i katalogerna, jämfört med korsstygn. Men det kanske det aldrig har funnits?


Designa egna vantar och vinn

Tänkte tipsa om en tävling på StickaMera där man ska designa egna vantar, endera stickade eller i annan teknik. För att veta mer, klicka på bilden nedan! :)

28 februari är sista datumet för just denna tävling, sedan kommer andra där man ska designa andra saker. Alla mönster kommer att hamna på deras hemsida så man har chansen att sprida sina mönster.

Jag kommer troligen inte att vara med för jag har aldrig gjort några vantar, men jag tänkte tipsa er andra. :)


Utlottning av Baby Silk

Jag är med och tävlar hos Strumpstickorna om 2 nystan Baby Silk.
Var med och tävla här du också. Pågår till och med fredag 14/11.


Utlottning av Baby Alpaca

Jag är med och tävlar hos Missen skapare om Baby Alpaca garn.
Tävla här du också! Vinnare dras 27 januari.


I fredags köpte jag...

2 stycken jumbonystan med härliga färger (visst är de?) plus ett häfte med 2 virkmönster, gardin & löpare. :)


Storlek på bebisfilt?

Ni vet bebisfilten jag har tjatat om en del i bloggen, nu har jag gjort klart alla rutor (utom de 4 längst ner i högra hörnet, som ni ser). Jag hade ett mönster klart för mig redan men så tänkte jag att filten kanske blir för liten så jag mixtrade lite och funderade hur jag skulle få ett bättre mönster och få den större, men jag kom fram till att jag behåller den som jag tänkte från början. Jag orkar inte börja virka massa fler rutor heller.

Jag tror nog den blir bra, ska ha den som barnvagnsfilt tänkte jag och då behöver den ju inte vara så jättestor. Nu blev den 61x49 cm, vad tror ni om det? Det är ju som rutorna är just nu, utan någon kant eller nånting runt. Den blir ju lite större när det kommer på. Tror ni att det räcker?


Lite garn...

Igen!

Haha, hur gör man för att gå in i en garnaffär utan att köpa nåt? Eller hur gör man för att inte gå in i dem alls? :)

Detta fick jag med mig hem i torsdags dvs dagen före nyårsafton... det översta ska bli nåt slags kudde eller iallafall någonting färggrant. Förslag?? Kommer nog att köpa till mer av de färgerna, ville göra något färgglatt. :)


Tips på virkböcker?


Har ni några tips på bra virkböcker? Tar gärna emot tips! :)

Virkad grytlapp

Hänger hos min mamma, orange och vit.


Gjestal mönsterhäften

Dessa kom jag också över häromdan när jag köpte garn till filten. En del stickade dukar och en del virkade. Väldigt fina mönster. Inte för att jag kan sticka dukar men man kan väl lära sig nån gång.

Har ni stickat dukar nån gång?


Stickskolan

Se vad jag fick i julklapp (efter att ha tipsat vederbörande om att jag ville ha den). Jag köpte ju Virkskolan för ett tag sedan så det var kul att ha denna också. :)

Någon som har den?


Lite annat som slank med

Lite annat garn som slank med när jag köpte garn till filten... :)


Mer Bambino Bomull

I måndags blev det lite nya inköp, bland annat det här garnet till min babyfilt, vet inte hur jag ska virka ihop rutorna än eller vad jag ska göra för kant så jag tänkte det var bäst att köpa till lite garn.


200 crochet blocks for blankets, throws and afghans

Vill ha!!!
Någon som har denna?
Isåfall vad tycker ni om den??


Gott nytt år!

Har ni några handarbets- (eller andra) planer för 2011? :)