virkastickasy -

Loppisfynd

Idag tog vi en tur till byns loppis, och där var det bokrea sedan 2 mån tillbaka men ändå lyckades jag fynda litegrann... :)

Fick tag i denna virkbok "Fina kläder till barn" för endast 35 kronor, ordinarie var 70 så då hade jag nog inte köpt den, men i vilket fall, jättemånga fina mönster i den. :)


HjärtekattenHittade info om Hjärtekatten på en blogg, och vill hjälpa till lite genom att blogga om deras idé. Det hela går ut på att virka katter efter deras mönster till hjärtsjuka barn. Man får rabatt på garnet från vissa butiker, även webbutiker. Mer kan du läsa här.

En jättebra idé tycker jag! :) Dock kommer jag nog inte att delta själv pga tidsbrist och att jag aldrig har virkat amigurumis förut. Men jag hoppas att så många som möjligt kommer att delta! :)
Nytt projekt med samma mönster

Detta ska bli samma som i föregående inlägg fast i barnmodell istället.


Hålmönster

Det här håller jag på med just nu, vad det ska bli får ni se senare. :)
Väldigt enkelt mönster som jag "hittade på" under en bilresa. *En st i st, en lm*, sluta med en st i st.


Beställt böcker

Har precis beställt dessa två böcker:Någon som har dem? Vad tycker ni i så fall?

Sticka för livet

"Sticka för Livet" samlar in pengar till Barncancerfonden genom att sticka halsdukar till en längd av sammanlagt två mil - en halvmara - som de sedan säljer.

Vill man hjälpa till kan man gå in på Facebook och söka efter "Sticka för Livet".

Man kan både sticka och virka halsdukar, köpa halsdukar eller skänka garn till andra som vill sticka, eller skänka pengar till deras insamling. Kanske något att vara med på? Jag skulle gärna vara med om jag bara hade tid, men när skolan lugnat ner sig lite så kanske tiden finns, denna insamling håller på nästan hela året.

Läs mer på:

http://kvp.expressen.se/nyheter/1.2353258/de-stickar-for-livet

och

http://www.folkbladet.nu/246550/2011/03/19/langa-halsdukar-forlanger-livet.

Påsktavla

Jag har verkligen haft noll tid till handarbete på sistone. Jag önskar såklart att jag hade men tiden finns inte. Så är det ibland. Jag postar en bild på en påsktavla jag sydde för nåt år sen som jag tycker blev jättefin. :)