virkastickasy -

Liten söt påskvepa

Denna skulle jag ju bloggat om vid påsk men det blev ju inte av. Bättre sent än aldrig heter det väl, så jag visar den nu. Var några år sedan jag gjorde den. Tycker den är så söt. :)


Broderipaket på rea

Ja rea är aldrig fel... Denna duk hittade jag på halva priset, alltså 106 kr för en duk på 63 x 63 cm, inte speciellt dyrt om man säger så. Ska bli kul att sy nåt annat än korsstygn också, inte ofta jag gör det.


Rosa halsduk

Här en bild på hur den här halsduken ser ut nu när den är klar sedan någon vecka tillbaka. Det blev mååånga trådar att fästa, så nästa gång kommer jag inte byta färg lika ofta om man säger så. Fästa trådar är inte det roligaste jobbet precis.


På väg till Blåkulla

Denna har mamma sytt men jag funderar på att sy en likadan.Färdig älgtavla

Blev äntligen klar med denna häromdan. Har flera tavlor jag påbörjat, upptäckte jag när jag städade lite här. Det är alltid skönt när man blir helt klar med en! :)

När den blir inramad är en annan fråga, när pengar och tid finnes helt enkelt. Men jag ramar in tavlorna själv så det blir inte så jättedyrt. Har i och för sig inte gjort några jättestora tavlor så när det blir sådana kanske man kommer att lämna in dem.


Till vardag som fest...

... kaffe är bäst. Denna har mamma gjort för "hundra" år sedan.


Nytt korsstygnsbroderi påbörjat

Kan ni se vad det ska föreställa? :)


Ännu en halsduk

Japp här är ännu en halsduk jag har virkat nyligen. Så härliga karamelliga färger på detta garn tyckte jag.

Twins heter garnet och är 100 % akryl, ett garn jag hade liggande i en av alla mina garnlådor. Snabbvirkat eftersom det var så grovt.Garn & Te 7

Tänkte bara tipsa om att ett nytt Garn & Te-byte finns att anmäla sig till nu på stickamera.

Av ekonomiska skäl kommer jag tyvärr inte kunna vara med denna gång men jag kan ju tipsa er andra om det iallafall. :)


Drops rea

Och är det rea kan man ju inte låta bli att fynda litegrann... Detta köpte jag för ett tag sen. Gillar speciellt det rödmelerade garnet. Har som vanligt ingen aning om vad det ska bli av nåt av det men det brukar ordna upp sig så småningom.


Grönmelerad halsduk

Denna är i 100 % akryl, garnet var lite svårt att virka i men när man väl fick upp farten så funkade det bra. Tycker den blev fin. :)Offwhite halsduk

Nu är den klar sedan några veckor tillbaka. Blev nöjd med den. Får se om jag behåller den eller skänker/säljer den. Har ett antal halsdukar färdiga och några på G. :)


Ett lite större nystan :)

Detta nystan blev jag lite kär i när jag köpte de i förra inlägget, 350 gram :) Se skillnaden mot det lilla liksom. Undras vad man ska hitta på att göra av det...?


Lite nytt

Lite garn jag köpte för ett tag sen, vet inte vad det ska bli men det brukar alltid lösa sig så småningom, eller vad säger ni? För mycket garn kan man väl inte få... :)


Virkad halsduk

Denna har varit klar ett tag men inte blivit fotad förrän nu. Har skrivit om den tidigare i bloggen. Den kommer att skänkas till endera ställe, vet ej vart än.


WiP - älgtavla

Idag blev det några stygn till på denna, var flera månader sen sist så det är ju inte så konstigt att den aldrig blir färdig. Men det är så trist att sy dessa gråa/gröna/svarta färger. Nåja, om inte så länge hoppas jag den blir klar iallafall. :)Vinn garn, te och chokladJag tävlar hos Skapa och Inreda om ett av två paket med garn, te etc. :) Avslutas 15 maj.

Igelkottar i korsstygn

Denna har min mor sytt så den kan inte jag ta åt mig äran av. Funderar på om man skulle låna mönstret och göra en likadan? Ja det kanske vore nåt. Jag har för övrigt en livs levande igelkott utanför huset också. :)


Tävlar om Muskat garn

Jag är med och tävlar hos Sånt som gör mig glad om Muskat garn :) Här är länken till tävlingen.

Jag upptäckte tävlingen precis nu och den slutar klockan 19 så tyvärr hinner väl ingen som läser här in och tävla också men jag hoppas min lott hinner med iaf. :)