virkastickasy -

African flowers

Detta är vad jag håller på med i virkväg för tillfället, African flowers. Jag har aldrig gjort dem förut men de är ju sååå fina! :) Dock blir det ett antal trådar att fästa som synes.


Vinn två härvor garn

Jag tävlar hos En liten låda full av ull om följande garner. Tävla här du med. Avslutas 31 aug.


The Best of Margaret Sherry

Den här tidningen fick jag tag i från Pressbyrån, jag hade väl egentligen inte råd (229 kr), men Margaret Sherrys tavlor är ju sååå söta så jag var bara tvungen, och det var ju ändå 148 sidor. :) Nu är frågan, som vanligt, när ska man hinna???


The Crochet Bible

Den här boken fick jag också hem nyligen. Den innehåller mycket man behöver veta om virkning och en hel del mönster, ett bra köp tycker jag! :) 145 kr kostade den.


Lilamelerad virkad halsduk

Den här blev färdig nyligen. Gjord i 100 % akryl, ännu ett av de otaliga akrylgarner jag köpt på mig innan man tänkte på vad som är "bra" och mindre bra garn...


Vinn garn hos Fru Albertssons

Jag är med och tävlar hos Fru Albertssons, tävla här du också! Avslutas 20 aug.


Vinn virkade kakor eller garn

Hos virka liten kaka kan man vinna följande virkade kakor, eller garn till dem. Tävla här! Avslutas 19 aug kl. 22.00.


Vinn garnpaket

Jag tävlar hos Evas pysselsida om följande garnpaket. Tävla här du också, avslutas 17 aug.


Get hooked again

Den här boken fick jag hem för ett tag sedan. Den innehåller mycket nybörjarinfo och några grundmönster, egentligen ingen bok jag behövde för jag har väl liknande mönster redan men vem vet, jag kanske testar något av dem iallafall, finns bland annat mönster på en enkel väst jag tänkte testa. Bara 80 kr kostade den också.


Papegojor

Har påbörjat ett nytt broderi, en stor tavla med papegojor, så härliga färger!
Det kommer ta sitt lilla tag, den ska bli 45 x 60 cm. Men den blir fin när den blir klar. :)


Vinn garn och frukostset

Jag tävlar hos Bland Tant Majas garnnystan om ett effektgarn och ett frukostset enligt bild nedan.
Tävla här du också, avslutas 14 aug.


Dekoratives Häkeln-prenumeration

Ja jag gillade den här tidningen så jag tog en prenumeration på 3 nummer, varav den första kom i stort sett direkt:


Can can

Detta garn står överst på önskelistan nu, detta eller ett liknande, finns ju flera olika sorter. Kikade just på en instruktionsvideo på youtube om hur man stickar med det och det verkade faktiskt som det var något även jag (som ovan stickerska) skulle klara av. Har ni testat? Annars kan ni ju alltid kolla in videon här nedan. :)


Vinn garn hos Emmy & Cattis

Jag är med och tävlar om garn m.m. hos Emmy & Cattis, var med här du också! Avslutas 11 augusti.


Ännu mer garn

Det översta var halva priset, tänkte göra någon snygg sjal av det. Det i mitten hittade jag på tradera (som så mycket annat), och det nedersta som är ett akrylgarn fick jag tag i för 25 kr på tygaffären i stan, tyckte det var så härlig färg så jag köpte det trots att det var akryl.Dekoratives Häkeln

Denna tidning köpte jag på tradera, det var en hel del fina mönster i den. Nu kan jag ju lite tyska efter att ha läst det i 6 år men det är ju ändå tur att mönstren är ritade, så himla bra att man kan läsa mönster från vilket land som helst i stort sett om man lär sig det. :)


Lite irriterande

Det fattades garn till påsktavlan jag håller på med, och jag har inte slösat med garn eller varit tvungen att repa upp så något gått sönder. Det sämsta är att det inte står vilket garn det är, inga nummer alls eller namn förutom nr 1, 2, 3 etc, det säger ju inte så mycket. Så det var bara att gå till en garnaffär och försöka hitta rätt nummer och sort. Hon som jobbade där sa att det var inte säkert att det var DMC-garn när det var en Eva Rosenstandtavla.

Jag fick iallafall tag på en docka garn, får hoppas att den kommer passa när man väl syr med den. Tycker faktiskt att det kunde vara tillräckligt med garn med när man betalar för det, och att det ska stå vilket garn det är i kitet. Så, det var dagens klagoinlägg... ;)Stickade stjärnor

Jag är ju nybörjade på detta med stickning, så varför denna kom med i mitt tradera-klickande kan man ju fråga sig??? för framtida behov kanske, eller så var det helt enkelt samlaren i mig... :)