virkastickasy -

It's a heartache and nothin' but a heartache

Once again, traderafynd! :)


Kissekatt

Hittade denna oemotståndliga kisse på tradera (förstås). :) Söt va?


3 nya korsstygnstidningar

Jag satt och surfade runt på www.hemflit.com och kunde förstås inte låta bli att beställa, denna gång blev det dessa 3 godbitar. I love dessa engelska korsstygnstidningar. Har ni testat dem?


Bokreafynd

Hittade en stick-och virkbok samt en bok om akrylmålning. Kan tillägga att jag har noll koll på målning, fick med nöd och näppe godkänt i Bild i högstadiet. Varför är ens bild ett ämne man ska betygsättas i? Det är ju inte direkt något som man "måste" ha med sig i livet om man säger så. Men jag tänkte som så att jag kanske har tid och lust att lära mig någon gång. :)

Det åkte allt med lite andra böcker också, förstås, men dessa hörde till kategorin "pyssel" så de hamnade här på bloggen.


Garntävlingen avslutad

Nu har jag äntligen fått en stund över för bloggen. Har haft fullt upp med kemistudier, katter, hund, familj, ja ni vet livet utanför bloggen helt enkelt. :) Men nu har jag iallafall dragit en vinnare i garntävlingen som avslutades den 18/2. Jag hoppas att ni har överseende med att det dragit ut på tiden.

Vinnaren i garntävlingen är: LadyNight.

Stort grattis till dig och tack till alla som deltog i utlottningen! För att få det så rättvist som möjligt använde jag mig av slumpgeneratorn http://www.slump.nu.


Älgtavla på G

Håller på med en älgtavla som ett av mina projekt nu, såhär ser den ut hittills. Ni ser att det ska bli en älgtavla va? :)

Sen virkar jag mormorsrutor åt Stickhjälpen också, kul kul! :) Är ni med och gör det?
Dock har jag slut på svart garn som det ska vara på sista varvet på alla rutor så jag har budat på ett billigt nystan på Tradera. 


Några gamla virkade alster


Tävling - vinn garn!

Välkommen att delta i min tävling där jag lottar ut 6 nystan av My World´s Modena, 60 % akryl och 40 % polyester, 50 gram/st. Det enda du behöver göra är att lämna en kommentar till detta inlägg samt skriva ett inlägg på din egen blogg om tävlingen där du även länkar till min blogg. Du får gärna låna garnbilden nedan om du vill lägga den i ditt inlägg.

Tävlingen pågår t.o.m. 18/2-2010.


Elefanttavla

Hittade världens finaste elefanttavla när jag kikade runt lite nyss:Den finns här där jag även lånat bilden ifrån.
Visst var den fin?

Vill ha, nu!! Men 695 kr är lite mastigt för en fattig student. Speciellt som jag har en hel byrå med broderier, en halv med mönster av alla de slag, en säck stickgarn och en säck virkgarn. Jag har så jag klarar mig om man säger så, ändå vill man alltid ha massa mer... som man ändå inte hinner göra... :)

Nya bekantskaper

Var i stan igår och fick givetvis med mig några nya garnnystan hem, inte för att jag vet vad det ska bli av dem (något förslag?) men man kan ju inte åka till stan utan att köpa garn, eller?

Det översta är Falkgarns Sport och det nedersta Drops Nepal.Papegojor

Färgglad och fin är denna. :)
I övrigt gäller samma för denna som för torptavlan i förra inlägget.

Jag funderar på att göra denna tavla fast på mindre väv. Vad tror ni, kan det bli bra?


Bautatavla i min ägo

Det är mamma som sytt denna, till mormor men sedan fick jag överta den när mormor gick bort. Mamma har f.ö. en likadan själv. 


Dam och herre

Det blir en hel del "sånt jag gjort förr" nu i uppstarten av bloggen. 


 

Stjärntecknet skorpionen

Gjord av mig till mor för ca 5 år sedan, inte världens största broderi precis men söt ändå. :)


Räv och grävling

Dessa två sydde mamma för hundra (nej men ca 25-30) år sedan. Vilka detaljer, eller hur?Återvinningsprojekt

Den här sydde jag i slöjden i högstadiet, vi skulle ta med något gammalt klädesplagg eller annat (detta var en tenniströja innan) och sy om. Hade ju varit skojigare om den varit i nån annan färg men han har en hedersplats på min vitrinskänk iallafall. Vad längesen det var jag sydde någonting, ska försöka ta mig tid. Hur gör man för att få tid? Några tips?


Allers med stickmönster

Var ju tvungen att köpa den igår. :)
Bra att ha /1 miljon/ mönster när jag väl lärt mig sticka. :)


Baksidor

Som alltid syfröknarna tjatade om. Får jag godkänt? :)


Lite gamla alster

Fotade lite gamla broderier som jag gjort, flera som inte blivit inramade och uppsatta ännu tyvärr. Borde sätta fart med det, men måste få in lite pengar till ramar osv först.


Studentminne

Mamma som sytt. :)


Fjäril från högstadiet

Denna gjorde jag i 7:an eller 8:an. Syslöjdslärarinnan avrådde och tyckte att den var för "svår" och skulle ta för lång tid. Ja vad säger man, det är ju inte precis det största broderi jag sett... :)


Duk av mormorsrutor

Denna virkade jag för "100 år sen" och den har nu kommit till nytta som underlägg åt älgen på min byrå, se nedan.

Har lite planer på att virka mer mormorsrutor, det är ju en enkel teknik och man kan göra mycket av det. Var ett tag sen jag virkade alls, men jag ska sätta fart med handarbete av alla sorter nu tänkte jag. Har massvis jag vill göra!


Dagens traderafynd

Jag kunde inte motstå denna söta dalmatinertavla, och idag ramlade den in i min postlåda :)
Till saken hör att jag har en dalmatiner själv också.
Visst var tavlan söt? :)


Stickförsök

Jag har inte stickat så mycket, men nån gång ska man väl lära sig tänkte jag, såhär blev mitt "första" (började på en rätstickad halsduk en gång men den blev aldrig klar) försök i några olika tekniker. Lärde mig helt och hållet från en bok jag har. Inte så snyggt, eller hur? Men det kan ju bara bli bättre! Har börjat på en mosstickad halsduk i samma garn, som ev. ska skickas med till Stickhjälpen när den blir klar. Tycker de har ett bra koncept, kika in där om ni inte gjort det! :)


Garn och te

Har anmält mig till byte på stickamera.se, mitt första. Vill ni också vara med, tryck på bilden nedan o anmäl er senast imorgon 10/2. Ska bli skoj detta! :)


Mjukstart

Jag har inte riktigt kommit igång med bloggen här men jag tänkte mjukstarta nu under tiden vi väntar på att kasslergratängen ska bli klar. En liten hästtavla jag gjorde klar för ca 1 år sedan. Mönstret var i färg så det var ibland svårt att se färgerna, jag tycker bättre om svartvita mönster. Vad säger ni? Tavlan vart söt iallafall. :)